Dobrou chuť ...
Možná rádi vaříte, experimentujete, nebo prostě jen miluje saláty,
smoothie, pečené i nepečené dobroty nebo raw kuchyni. Co takhle obohatit nejen
chuť, ale dodat vašim jídlům přidanou hodnotu.
To že esenciální oleje patří do difuzéru a provoní váš byt už asi víte. Jako doplněk stravy, ale esenciální oleje až tak známé nejsou. A přitom je to velká škoda. Najdete také řadu názorů, že esenciální oleje by se neměli užívat vnitřně.
Souhlasím, že u některých olejů není zrovna nejlepší nápad dát je na lžičku a ve velkém konzumovat. Naopak jsou esence, které vám v přiměřeném množství udělají parádní službu. Navíc, pokud se jedná o esence s certifikátem pro vnitřní užití, je asi problém vyřešen. A o takových je tu řeč.
Takže proč stojí za to vzít oleje do kuchyně?
- Jsou velice koncentrované. Stačí tedy opravdu malé množství. Někdy jen zamíchat pokrm párátkem namočeným v esenciálním oleji.
- Velice dobře se promíchají s jakoukoliv konzistencí. To oceníte například při přípravě smoothie a raw pokrmů. Malá kapka nemění konzistenci pokrmu a přesto ho velice dobře ochutí. Navíc bez nutnosti tepelného zpracování.
- Pokud vyberete kvalitní esenciální olej, dostáváte velice čisté esence. Máte jistotu, že o tyto bylinky bylo pečováno jako o cenný poklad. Bez umělých chemických hnojit, s láskou a respektem. A to od semínka až k uzávěru vaší lahvičky.
- Velice dlouhá trvanlivost. Esenciální oleje vydrží při rozumném skladování opravdu velice dlouho. Jen si vzpomeňte, že i v egyptských pyramidách byly nalezeny nádoby s esenciálními oleji, které nijak neutrpěli na kvalitě.
No řekněte sami, je to zajímavá varianta pomocníků pro kuchyň?
A co teprve až vám řeknu, z čeho můžete vybírat. Certifikát pro vnitřní užití mají tyto esenciální oleje.
- Bazalka
- Černý pepř
- Kardamon
- Skořicová kůra
- Hřebíček
- Kmín
- Kopr
- Fenykl
- Zázvor
- Levandule
- Citrón
- Citrónová tráva
- Majoránka
- Muškátový oříšek
- Pomeranč
- Oregano
- Máta
- Rozmarýn
- Šalvěj
- Mandarinka
- Estragon
- Tymián
- a parádní směs Thieves (s obsahem skořice, hřebíčku, rozmarýnu, citronu a eukalyptu)
Jen si představte těch možností. Ochucené saláty, přídavky do těsta, do krémů, ochucené nápoje, kávy, marinády, polévky studené i teplé. Fantazie se meze nekladou.
Jestli máte chuť to vyzkoušet, můžete mě kontaktovat. Ráda vám ukážu jak nakoupit tyto esenciální oleje za nákupní ceny.